la-Brasov.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii brasovenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Afacerile din industrie au crescut cu 13,3% în județul Brașov, în primele opt luni

Afacerile din industrie au crescut, în județul Brașov, în primele opt luni ale acestui an, cu 13,3%, peste media de creștere la nivel național, de 8,9%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Județul Brașov: scurt istoric

Vestigiile unor așezări omenești din Neolitic, cu inventar arheologic bogat (unelte, arme, produse ceramice, podoabe etc.), au fost scoase la iveală în localitățile din jurul municipiului Brașov, iar urme materiale care dovedesc prezența unei populații locale pe aceste meleaguri, în Epoca bronzului, aparținând Cultura Noua (secolele XIV-XII î.Hr.), au fost descoperite în cartierul Noua al municipiului Brașov, la Bod, Hărman, Cuciulata ș.a.

Municipiul Săcele

Săcele este un municipiu situat în județul Brașov, în SE depresiunii Brașov, la poalele Munților Bârsei, la 620-700 m altitudine, pe valea râului Tărlung, la 15 Km SE de municipiul Brașov (reședință de județ).

Municipiul Codlea

Municipiul Codlea este situat în depresiunea Brașov, la poalele de est ale Măgurii Codlei, la 560 m altitudine, pe râul Vulcănița, la 14 Km NV de municipiul Brașov (reședință de județ).

Municipiul Făgăraș

Municipiul Făgăraș este situat în depresiunea cu același nume, delimitată de Munții Făgărașului, la 430 m altitudine, pe stânga râului Olt, la confluența cu Berivoi, la 67 km NV de municipiul Brașov (reședință de județ).

Municipiul Brașov

Municipiul Brașov, reședința județului omonim, este situat în partea centrală a României, în Depresiunea Bârsei, la 520-650 m altitudine, la poalele masivului Tâmpa și ale prelungirilor nordice ale masivului Postăvaru.

Județul Brașov: prezentare

Situat în partea centrală a țării, în interiorul arcului Carpatic, județul Brașov se învecinează cu opt județe: Argeș — la sud-est, Dâmbovița — la sud, Prahova — la sud-est, Buzău — în extremitatea sud-estică, Covasna — la est, Harghita — la nord, Mureș — la nord-vest, Sibiu — la vest.

Cum s-a transformat Poiana Brașov într-o zonă renumită după construirea drumului, în anii '60

Vineri s-au împlinit 50 de ani de când a fost dat în folosință drumul care leagă stațiunea Poiana Brașov de orașul de sub Tâmpa. Construirea șoselei a transformat zona într-o atracție cu renume și în străinătate

 

Consiliul Județean Brașov s-a constituit parte civilă în dosarul în care Aristotel Căncescu este trimis în judecată

Consiliul Județean Brașov s-a constituit parte civilă în dosarul în care a fost trimis în judecată președintele suspendat al instituției, Aristotel Căncescu. 

Aplicația mobilă a Primăriei Brașov, disponibilă și în App Store

Aplicația mobilă a primăriei Brașov, lansată în urmă cu două săptămâni, care era până acum disponibilă pentru utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android, a fost publicată și în magazinul App Store, de unde poate fi descărcată începând de vineri, gratuit, de posesorii de telefoane și tablete iOS iPhone, iPad.

Aristotel Căncescu și Ion Diniță, trimiși în judecată

Dosarul în care președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, este acuzat de fapte de corupție a ajuns pe masa judecătorilor instanței supreme, după ce DNA l-a trimis în judecată alături de inculpații Ion Diniță, Viorel Costea, Aurelia Popescu și Cristian Emil Cirică.

Ceata de Feciori, cel mai bine păstrat obicei din Țara Făgărașului în perioada sărbătorilor

Cel mai cunoscut obicei din perioada sărbătorilor de iarnă din Țara Făgărașului, care se mai păstrează în multe sate din această zonă, este Ceata de feciori.

Eurocopter România a finalizat contractul pentru modernizarea a 20 de elicoptere aparținând Forțelor Aeriene Regale Britanice

Eurocopter România și Forțele Aeriene Regale Britanice au finalizat parteneriatul prin care au fost modernizate 20 de elicoptere Puma, momentul fiind marcat marți printr-un eveniment organizat la sediul companiei de la Ghimbav.

Prima intervenție chirurgicală de reconstrucție mamară realizată la SCJU Brașov

Prima intervenție chirurgicală de reconstrucție mamară finanțată integral de Casa Națională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov, în cadrul subprogramului de reconstrucție mamară, parte a programului național de oncologie.

UPU de la Maternitatea din Brașov a fost renovată

CJ Brașov a investit 200.000 de lei din fondurile proprii pentru reabilitarea acestui departament.

Deputatul Ion Diniță va fi cercetat în libertate, sub control judiciar

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins joi cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ion Diniță, urmând ca el să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă Brașov este o instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Brașov. Reunește peste 4000 de obiecte de patrimoniu cultural, îndeosebi lucrări de pictură, grafică și sculptură reprezentative pentru arta românească modernă și contemporană și pentru arta transilvăneană din secolele XVII-XX, dar și lucrări de artă decorativă europeană și orientală.

27 de ani de la Revolta anticomunistă; brașovenii au participat la manifestări de comemorare și la "Crosul 15 Noiembrie"

Împlinirea a 27 de ani de la Revolta anticomunistă de la Brașov, din 15 noiembrie 1987, a fost marcată, sâmbătă, printr-un ceremonial religios și militar, depuneri de coroane și jerbe de flori la Troița din fața Spitalului Clinic Județean de Urgență, precum și prin organizarea celei de-a 25-a ediții a "Crosului 15 noiembrie".

Senatorul Sebastian Grapă, audiat în dosarul președintelui CJ, Aristotel Căncescu

Senatorul liberal Sebastian Grapă a fost audiat marți, de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Brașov, peste două ore, în legătură cu dosarul în care este cercetat președintele Consiliului Județean Aristotel Căncescu, aflat în prezent în arest preventiv pentru 30 de zile.

Branul rămâne în continuare stațiune turistică de interes local

Branul rămâne în continuare stațiune turistică de interes local neîndeplinind condițiile de infrastructură și asistență medicală pentru titulatura de interes național.

Primul terminal al Regiei Autonome de Transport Brașov modernizat cu fonduri europene a devenit operațional

Primul dintre cele cinci terminale modernizate cu fonduri europene ale Regiei Autonome de Transport Brașov (RAT), de pe strada Hărmanului, a fost inaugurat marți, reprezentând un proiect important din strategia de modernizare și dezvoltare a transportului public de persoane, atât în interiorul orașului cât și în zona metropolitană. 

Primăriile din județul Brașov sunt datoare la stat

Cea mai mare datorie la bugetul de stat o are Primăria Prejmer, cu 7,20 milioane de lei, urmată de primăria din Ormeniș, cu 3,43 milioane de lei și cea din Apața, cu 3,30 milioane de lei.

Controale în farmaciile brașovene

Inspectorii OPC au controlat 133 de farmacii și au aplicat amenzi de 111.000 de lei.

Mihai Pascu va îndeplini atribuțiile de președinte al CJ Brașov în locul lui Aristotel Căncescu

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Mihai Pascu a fost ales marți, cu majoritate de voturi, să îndeplinească atribuțiile președintelui CJ, Aristotel Căncescu, arestat preventiv pentru corupție. 

Prize pentru mașinile electrice și hibrid, amplasate pe stâlpii de iluminat

Posesorii de mașini electrice și hibrid au la dispoziție prize gratuite de încărcare a mașinilor, montate pe stâlpii de iluminat din centrul municipiului Brașov, a precizat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

ÎCCJ: Aristotel Căncescu, arestat preventiv; decizia este definitivă

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri noaptea arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, într-un dosar în care este acuzat de DNA pentru fapte de corupție.

DNA: Căncescu a făcut demersuri concrete pentru înstrăinarea unei firmei prin care a luat mită

Măsura controlului judiciar nu a fost suficientă în cazul președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, acesta făcând în ultimele două săptămâni demersuri concrete pentru înstrăinarea unei societăți prin intermediul căreia primise mită, se arată în motivele de contestație ale DNA față de respingerea arestării preventive a inculpatului.

Primăriile din județul Brașov sunt datoare la stat

Cea mai mare datorie la bugetul de stat o are Primăria Prejmer, cu 7,20 milioane de lei, urmată de primăria din Ormeniș, cu 3,43 milioane de lei și cea din Apața, cu 3,30 milioane de lei.

Municipiul Brașov va avea un centru de afaceri, transfer tehnologic și incubator de afaceri, construit cu fonduri europene și locale

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat marți, pe șantierul lucrărilor la Centrul de afaceri, transfer tehnologic și incubator de afaceri, care se construiește în zona Bartolomeu Nord, că speră ca acesta să fie dat în folosință înaintea finalizării aeroportului, aflat în apropiere.

Pârtie modernă de sanie și piste de turbing și zorbing în Poiana Brașov

Stațiunea Poiana Brașov va avea din sezonul de iarnă 2014-2015 o pârtie modernă de sanie și piste pentru turbing și zorbing, care să permită activități sportive atât în sezonul de iarnă cât și vara, contractul între municipalitate și investitorul privat care va amenaja pârtia fiind semnat miercuri.

Sistem de videoconferință, în premieră, la Brașov

Prefectura și Consiliul Județean Brașov au implementat un sistem de videoconferință care permite legătura între instituțiile de la Brașov și cele 58 de unități administrativ - teritoriale din județ.

Incendiu la un depozit de reziduuri și substanțe periculoase; pompierii au intervenit cu 20 de autospeciale

Un incendiu declanșat în noaptea de sâmbătă spre duminică la un depozit de reziduuri și substanțe periculoase, situat în apropiere de drumul dintre Râșnov și Predeal, a necesitat intervenția a 20 de autospeciale de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Brașov, Covasna și Harghita.

Alte știri: 5 4 3 2 1

 

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015